Loopbaanadvies is meer dan actueel in deze veranderende arbeidsmarkt.

Een vaste aanstelling tot je pensioen is eerder uitzondering dan regel. Je bewust zijn en blijven van je talenten en kwaliteiten blijft nodig.

De aanleiding voor het aangaan van een loopbaantraject kan divers zijn. Misschien heb je het gevoel dat je niet meer op de juiste functie zit. Zijn er door reorganisatie zoveel taken veranderd of verdwenen waardoor je het gevoel hebt dat je niet meer binnen de organisatie past.  Je bent de uitdaging kwijt en werk kost energie in plaats dat het je energie oplevert. Je vraagt je daarnaast af wat je talenten en kwaliteiten nu echt zijn en hoe je  dit kan inzetten bij werk wat echt bij je past.

Een loopbaantraject bestaat uit diverse elementen. Wil je je talenten en kwaliteiten (her)ontdekken, wil je ander werk gaan doen? Misschien overweeg je een opleiding te gaan volgen maar weet je niet in welke richting? Of wil je op zoek naar een andere baan? Om zicht te krijgen in deze vragen zijn er een aantal gesprekken noodzakelijk.

Tijdens een intakegesprek brengen we je huidige situatie en je wensen en mogelijkheden in kaart. Op basis van die informatie maken we samen een concreet plan van aanpak.

In de gesprekken komen in ieder geval de volgende vragen aan bod:

  • Wie ben ik?
  • Wat kan ik?
  • Wat wil ik?
  • Hoe bereik ik wat ik wil en wat ik kan?

Tijdens het traject is er alle ruimte voor reflectie. Gedurende het traject begeleid ik je met praktisch advies en coaching, zodat je steeds dichterbij komt bij je, in het door jou in je plan van aanpak gestelde doel.

Het (opnieuw) ontdekken van je talenten is zeker mogelijk. En daardoor het vinden van de baan die echt bij je past!

Voor meer informatie neem contact op. info@vandiest-personalmanagement.nl